Suklaakuppikakut



Nämä kuppikakut ovat melko tuhteja, mutta silti niin hyviä. Kuppikakuissa on vahva suklaan, kahvin ja hasselpähkinän maku, jonka vuoksi nämä maistuvat erityisen hyvältä kahvin kanssa. Ohjeesta tulee 12 kpl kuppikakkuja.

Pohja:
75 g voita
1 dl vahvaa kahvia
1 kananmuna
1 1/2 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
17 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 dl sokeria

Kuorrute:
150 g huoneenlämpöistä voita
n. 2 dl tomusokeria
n. 1 dl hasselpähkinäsuklaalevitettä

Ohje:

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla.
Sulata voi ja sekoita voisulan joukkoon kahvi, muna ja maito. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet. Lisää kuivien aineiden joukkoon nestemäiset aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 20 minuuttia.

Vaahdota kuorrutteen voi ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vaahdon joukkoon suklaalevite. Maista, voit halutessasi lisätä levitettä. Pursota kuorrute jäähtyneille kuppikakuille. Koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit