Mansikka-raparperipiirakka



Mansikka ja raparperi on yksi ihanin makupari ikinä. Ne sopivat niin hyvin yhteen. Oikeastaan taidan pitää kaikesta missä on raparperia, sen kirpeä mutta silti hieman makea maku on niin herkullinen. Heti ensimmäisten raparperien kasvettua tulee leivottua kaikenlaista uutta ja vanhaa. Leivonta ja testailu jatkuu niin kauan kuin raparperia ja innostusta riittää. Viime kesänä esimerkiksi tein tätä piirakkaa, jonka ohje on löydetty Pullahiiren blogista.

Pohja:
200 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
4 pitkää raparperin vartta
250 g mansikoita
400 g maitorahkaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria

Ohje:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halk. 24-26 cm). Kuutioi voi ja nypi se kulhossa yhdessä jauhojen ja tomusokerin kanssa. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita taikina kiinteäksi palloksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte pilkkomalla raparperit ja mansikat. Jos käytät kesän ensimmäisiä raparpereja, niitä ei tarvitse kuoria vaan pelkkä huuhtelu riittää. Mutta jos käytät loppukesän paksuja raparpereja, niin ne olen kuorinut ennen käyttöä. Ripottele osa raparpereista ja mansikoista pohjan päälle. Sekoita kulhossa maitorahka, munat ja sokeri. Kaada rahkaseos raparperien ja mansikoiden päälle. Ripottele loput raparperit ja mansikat rahkakerroksen päälle.

Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Tarjoile piirakka täysin jäähtyneenä.

Kommentit

  1. Mansikka ja raparperi on tosiaankin yksi parhaista makuyhdistelmistä ikinä ♥ Tulipa ihanan kesäinen fiilis tänne pakkasen keskelle, kun näki tämän kuvan ♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit