Appelsiinitorttu


Tämä resepti on anoppini äidiltä peräisin, eikä meillä ole mitään hajua mistä hän on sen löytänyt. Tätä torttua on tullut tehtyä melko useasti sen helppouden ja hyvän maun takia. Tortun täyte on myös monipuolinen, sillä sen voi tehdä oikeastaan mistä sitrushedelmästä haluat. Tällä kertaa tein täytteen veriappelsiinista, sillä ne ovat nyt niiiin hyviä ja mehukkaita.

Pohja:
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
100 g voita sulana

Täyte:
2 dl vettä
1 1/4 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl perunajauhoja
4 rkl appelsiinin mehua
25 g voita
1 tl appelsiinin raastettua kuorta

Ohje:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaahdoksi. Kääntele jauhot joukkoon. Sulata voi ja sekoita se taikinaan. Voitele ja jauhota piirakka vuoka (halk. 24-26 cm) ja kaada taikina siihen. Paista pohjaa noin 20-25 minuuttia, kunnes se on kypsä. Laita vuoka jäähtymään ritilän päälle.

Mittaa kattilaan vesi, sokeri, munat, perunajauho ja mehu. Keitä niitä koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon voi sekä kuoriraaste, sekoita. Anna jäähtyä hetki ja kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pinta ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Koristele haluamallasi tavalla.




Kommentit

Suositut tekstit