Mansikka-limejuustokakku


Tämä mansikka-limejuustokakku on mukavan raikas, kevyt ja kesäinen kakku. Olen tehnyt tätä kakkua niin synttäreille kuin häihinkin. Koristelussa käytin tuoreita kotimaisia ja osittain itsekeräämiä marjoja sekä maitohorsman kukkia. Kukat ovat syötäviä, mutta tässä tapauksena ne olivat vain koristeena. Alkuperäisen ohjeen löytää Kakkuviikarin vispailuja! -blogista.

Pohja:
170 g kaurakeksejä
75 g voita
Limehilloa pohjan päälle

Reunoille mansikoita

Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (itse käytän aina Philadelphiaa)
5 dl mansikoita (olen tehnyt tuoreista sekä pakastetuista)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 limeä
7 liivatetta

Kiille:
3 dl mansikka mehua
2 liivatetta


Ohje:

Hienonna keksit muruksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle tasaiseksi. Halutessasi voit sivellä pohjan päälle limehilloa ohuen kerroksen. Tämän jälkeen leikkaa tuoreita mansikoita puoliksi ja asettele mansikat vuoan reunojen ympärille, leikkauspinta reunaa vasten. Tätä kakkua tehdessä on suositeltavaa käyttää jonkinlaista reunakalvoa tai leivinpaperi kaistaleita kakun ympärillä.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, mansikkasose ja sokerit. Purista kahdesta limestä mehut ja lisää nekin seokseen. Sen jälkeen kuumenna liivatteet kattilassa pienen vesitilkan kera. Sitten kun liivatteet ovat sulaneet kokonaan, voit lisätä sen ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada se pohjan päälle vuokaan. Pistä kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Jos sinulla on kiire, kakun voi laittaa myös pakkaseen, jotta se hyytyy nopeammin. Mutta pidä silmällä ettei se pääse jäätymään.

Kun kakku on hyytynyt, voit pistää kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa mansikkamehu kattilaan ja kuumenna se. Maista mehua, jos se kaipaa sokeria, nyt on oikea aika lisätä sitä. Jos käytät pakastemansikoita, suosittelen käyttämään niistä sulatuksen aikana tulevaa mehua. Lisää liivatteet mehun joukkoon. Jäähdytä kiille kädenlämpöiseksi, jos kaadat sen liian kuumana kakun päälle, se alkaa sulaa. Kun olet saanut kaadettua kiilteen kakun päälle, laita se takaisin jääkaappiin hyytymään n. kahdeksi tunniksi.


Tästä kuvasta näkee, miltä kakun reuna näyttää mansikoiden kanssa. Meinasin ihan unohtaa, että tein tähän kakkuun koristeeksi myös tällaisia söpöjä pieniä marenkeja.


Kommentit

Suositut tekstit