Mustikkajuustokakku


Tein tämän mustikkajuustokakun itselleni syntymäpäivänäni. Kakku on ihanan lempeän mustikkainen, juuri niin kuin kuvittelinkin. Alkuperäinen ohje löytyy Kakkuviikarin vispailuja! -blogista, mutta siinä ohjeessa oli browniepohja. Itse halusin jotakin kevyempää, joten tein kakkuun perus kaurakeksipohjan.

Pohja:
175 g kaurakeksejä
50 g voita

Mustikkamelba:
6-7 dl pakastemustikoita
1,5 dl sokeria
1 dl vettä

Täyte:
4 dl vispikermaa
noin 1/2 prk mustikka-täyttistä
3 dl mustikkamelbaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
7 liivatetta

Kiille:
2 dl mustikkamelbaa
0,5 dl vettä
3 liivatetta


Ohje:

Hienonna keksit muruksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuoan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle tasaiseksi.

Mittaa mustikkamelban ainekset kattilaan ja keitä seosta niin kauan, että mustikat soseutuvat täysin. Siivilöi melba kulhoon ja anna sen jäähtyä.

Laita täytteen liivatteet kohoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää sen joukkoon tuorejuusto, täyttis, osa melbasta ja sokeri. Kuumenna kattilassa tilkka melbaa ja lisää siihen liotetut liivatteet. Sekoittele niin kauan, että liivatteet sulavat kokonaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään, vähintään kolmeksi tunniksi.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna vesitilkka kattilassa ja lisää joukkoon liotetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana melban joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada valmis kiille varovasti kakun päälle ja laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantuneet. Mutta myönnettäköön, etten malttanut odottaa ensimmäistä maistamista niin kauaan.

Koristelin kakun torilta ostetuilla mustikoilla sekä kukilla.

Kommentit

Suositut tekstit