Parsatartaletit


Näitä tartaletteja tein viime kesänä ystäväni kanssa pidettävään tee/elokuvailtaan. Nämä olivat oikein kiva pieni suolanen herkku, varsinkin kun parsat olivat silloin sesongissa. Parsan parhain sesonkiaika on touko-kesäkuussa. Ohje on Liisa Westerbergin tekemä. Ohjeesta tulee 6-8 kpl, riippuen vuokien koosta.

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
100 g kylmää voita kuutioina
1 kananmuna

Täyte:
250 g vihreää parsaa
75 g cheddarjuustoa
1 kevätsipulin varsi
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 sitruuna
1/4 tl suolaa
ripaus pippuria

Ohje:

Nypi jauho ja voi keskenään kulhossa. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Älä kuitenkaan vaivaa, jotta taikinaan ei tule sitkoa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään 30 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla paloja ja aseta palat tartalettivuokiin. Painele taikina tiiviisti vuokiin ja leikkaa ylimääräiset pois. Esipaista pohjat asettamalla leivinpaperi pohjan päälle. Täytä vuoka kuivatuilla herneillä. Paista 15 minuuttia, poista sitten herneet ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.

Poista parsoista puiset kannat ja keitä parsoja suolatussa vedessä koosta riippuen 8-12 minuuttia. Kaada kattilasta vesi pois ja upota parsat kylmään veteen. Näin lopetat parsan kypsymisen ja väri säilyy kauniin vihreänä.

Raasta juusto ja silppua kevätsipuli. Vatkaa kevyesti kulhossa ruokakerma ja kananmunat sekaisin. Lisää joukkoon sipuli ja juusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää maun mukaan sitruunan kuorta ja mehua. Kaada seos pohjien päälle. Ota parsat kylmästä vedestä pois, kuivaa ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Lisää parsapalat täytteen päälle. Paista tartaletteja niin kauan, että täyte on hyytynyt.

Kommentit

Suositut tekstit