Itsetehdyt susu-palat



Susu-palat, oi ne ovat aina olleet yksiä lemppari karkkejani. En vain voinut vastustaa kiusausta, näitä oli pakko tehdä. Mutta nyt täytyy myöntää, etten muista kuka tämän ohjeen on kirjoittanut, sillä löysin sen Facebookin Leivotaan! -ryhmästä yli vuosi sitten. Susu-palojen tekeminen oli suhteellisen helppoa, mutta melkoista näpertämistä (mikä onkin välillä terapeuttista). Mutta voi hyvänen aika kuinka hyviä ne olivatkaan, suosittelen!

Toffee:
2 dl kermaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl siirappia (tumma tai vaalea)
25 g voita
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
Riisimuroja
200 g Suklaata


Ohje:

Mittaa kaikki toffeen ainekset isohkoon kattilaan (seoksella täytyy olla tilaa kiehua). Kuumenna toffeeta koko ajan sekoittaen kunnes se kiehuu. Anna kiehua keskilämmöllä ja sekoittele seosta jatkuvasti noin 20-25 minuuttia. Testaa onko toffee valmista tiputtamalla sitä vähän astiaan, jossa on kylmää vettä. Jos toffee jähmettyy, se on valmista. Kaada toffee leivinpaperilla vuorattuun astiaan, jonka koko on 15x20 cm.

Kun toffee on jähmettynyt ja jäähtynyt, kaada riisimuroja lautaselle. Muotoile toffeesta sellaisia susu-palojen muotoisia pötköjä. Paina toista puolta riisimuroihin ja laita odottamaan leivinpaperille. Toista sama kunnes jokaisen toffeepötkön päällä on riisimuroja. Anna susu-palojen jähmettyä jääkaapissa puolituntia.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja dippaa/valuta suklaata riisimuro-toffeepötköjen päälle. Nosta jähmettymään jääkaappiin.

Kommentit

Suositut tekstit