Mehevä puolukkapiirakka


Tämä piirakka on erittäin helppo tehdä ja lopputuloksena on oikein muhkea ja mehevä puolukkapiirakka. Tällä ohjeella tulee pellillinen, joten itselläni yleensä vähintään puolet menee suoraan pakkaseen odottamaan tulevia tee- ja kahvihetkiä. Piirakka kuitenkin kestää hyvin pakastuksen, joten ei hätää. Tämäkin piirakka on parhainta tuoreista puolukoista tehtynä, mutta jos käytät pakastettuja puolukoita, pyörittele niitä pienessä määrässä perunajauhoja. Ohjeen alkuperästä minulla ei ole mitään muistikuvaa.

Pohja:
300 g voita
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
2 dl kermaviiliä

Täyte:
4 dl kermaviiliä
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
n. 7 dl puolukoita

Ohje:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhosssa. Sulata voi ja lisää se kuivien aineiden joukkoon kermaviilin ja munien lisäksi. Sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperoidulle syvälle pellille.

Lisää puolukat taikinan päälle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos puolukoiden päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

Valitettavasti en ole tästä piirakasta ikinä ottanut kuvaa.

Kommentit

Suositut tekstit