Perunarieskat



Perunarieskat ovat parhaimmillaan juuri uunista tulleina. Nämä rieskat ovat ihanan pehmoisia ja maukkaita. Näitä voi tehdä vaikka aamupalaksi, sillä nämä ovat niin nopeita tehdä. Rieskat säilyvät hyvinä ja pehmeinä leivontapäivän jälkeenkin, mutta harvoin nämä näkevät seuraavaa päivää.

Taikina:
3 dl perunamuusia
1 tl suolaa
1 kananmuna
2-3 dl ohra- tai vehnäjauhoja

Ohje:

Laita uuni lämpenemään 260-270 asteeseen, uunin pitää olla hyvin kuuma.

Sekoita kylmään perunamuusiin suola, kananmuna ja jauhot. Vaivaa/sekoita vain sen verran, että saat ainekset tasaisesti sekaisin. Varo tekemästä sitkoa.

Jaa taikina osiin jauhotetulla pöydällä ja taputtele taikinapalat rieskan muotoisiksi leivinpaperoidulla pellillä. Tässäkin joudut käyttämään jauhoja apuna. Pistele rieskat haarukalla ja paista uunin keskiosassa noin 8 minuuttia, tai kunnes pintaan on ilmestynyt tummia laikkuja.

Jäähdytä, sipaise päälle voita ja nauti.

Kommentit

Suositut tekstit