Iki-ihana mustikkapiirakka


 


Aina kun saa kerättyä kesän ensimmäiset mustikat, on pakko saada mustikkapiirakkaa. Se on vaan pakko. Mustikkapiirakoista on monenlaisia hyviä versioita, mutta kaikista rakkain on tämä, johon tulee kermaviiliä täytteeseen.

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
n. 5 dl tuoreita mustikoita

Ohje:

Voitele ja jauhota piirakkavuoka, jonka halkaisija on n. 24-26 cm. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna joukkoon koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään, ja kääntele ne vaahdon joukkoon. Laita taikina vuokaan ja taputtele tasaiseksi.

Levitä mustikat piirakkapohjan päälle. En ikinä mittaa mustikoiden määrää, vaan laitan sen verran mikä näyttää hyvältä. Ohjeessa kumminkin oli tuo n. 5 dl, joten laitoin sen nyt tähänkin. Sekoita kevyesti kermaviili, sokerit sekä kananmunat keskenään kulhossa. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat saaneet väriä.

Kommentit

  1. Mustikka-kermaviilipiirakka on kyllä kaikista parhainta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ja varsinkin tuoreista mustikoista tehty on parasta. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit