Focaccia (pellillinen)



Tämä italialainen focaccia paistetaan uunipellillä ja se maustetaan oliiviöljyllä, rosmariinilla, oliiveilla, kirsikkatomaateilla, punasipulilla sekä sormisuolalla. Leipä on helppo ja suht nopeakin tehdä, sillä taikinaa ei tarvitse vaivata - riittää kun sekoitat sen kunnolla puuhaarukalla. 
Magnifico  
Resepti on viisi vuotta vanhasta Leivotaan! -lehdestä.

Focaccia:
50 g tuorehiivaa
6 dl vettä
1 dl oliiviöljyä
4 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl sormisuolaa
12-14 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
12-14 kirsikkatomaattia
1 punasipuli
1-1,5 dl oliiveja
noin 1 dl oliiviölyä
sormisuolaa reippaasti
tuoretta rosmariinia

Ohje:

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää hiivaveteen öljy, suola sekä hunaja. Lisää jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Taikina on melko pehmeää ja löysää. Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia.

Peitä syvä uunipelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 230-250 asteeseen. Kumoa kohonnut taikina uunipellille ja taputtele tasaiseksi jauhotetuilla käsillä. Anna kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.

Painele taikinaan sormilla koloja ja pistele koloihin kirsikkatomaatin puolikkaita, oliiveja ja punasipulia. Hienonna rosmariini ja sormisuola mortellissa ja levitä mausteseos tasaisesti leivän päälle. 

Paista leipää uunin keskitasolla 10-15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja leipää koputtaessa kuuluu kumea ääni. Anna leivän jäähtyä pellissä ja leikkaa jäähtynyt leipä paloiksi.



  

Kommentit

Suositut tekstit