Lakritsi-vadelma-juustokakku suklaaganachella



Tämä kakku oli hyvää, sillä pidän vadelman ja lakritsin yhdistelmästä. Muistelen ajatelleeni, että suklaaganache tuntui ehkä jopa vähän turhalta. Hyvää sekin oli, mutta uskon että kakusta tulee hyvää ilman sitäkin. Olen tehnyt tämän ohjeen 16 cm halkaisijan irtopohjavuokaan, joten määrätkin ovat sen mukaisia. Muistaakseni yhdistelin tähän kakkuun kolmea eri ohjetta, mutta kyllähän näitä varmasti löytyy monenlaisia netistä.☺

Pohja:
77 g dominokeksejä
30 g voita

Lakritsi täyte:
0,88 dl kuohukermaa
100 g pandan lakritsifudge patukoita
1,5 liivatetta
0,88 dl vispikermaa

Vadelma täyte:
150 g vadelmia
3/4 dl sokeria
3 rkl vettä
2 liivatetta
2 dl vispikermaa

Suklaaganache:
50 g tummaa suklaata
50 g kermaa

Ohje:

Aloita lakritsi täytteen valmistaminen edellisenä päivänä keittämällä lakritsikastike. Mittaa kerma kattilaan ja paloittele fudge joukkoon. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes fudge on sulanut kokonaan kerman joukkoon. Älä keitä enempää, vaan kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä. Laita jäähtynyt seos jääkaappiin ja anna olla siellä yön yli.

Seuraavana päivänä murskaa keksit muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi.

Laita lakritsi täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Vatkaa myös eilen tehty lakritsikastike vaahdoksi ja yhdistä vaahdot keskenään. Kuumenna vesi kattilassa ja sulata liivatteet siinä. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada valmis täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään ennen seuraavan täytteen lisäämistä. Jähmettymis aika riippuu kakun koosta, isommalla kakulla aika olisi varmaan noin tunti, mutta näin pieni kakku jähmettyy nopeammin. Jos haluat nopeuttaa prosessia, voit laittaa kakun pakkaseen jähmettymään.

Laita vadelma täytteen liivatteet likoamaan. Mittaa vadelmat, sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Painele vadelmaseos siivilän läpi. Kuumenna vielä paseerattu vadelmaseos uudestaan kattilassa, ja lisää joukkoon ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Sekoitta kunnes liivatteet ovat sulaneet ja nosta kattila pois liedeltä. Anna seoksen jäähtyä hetki. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele joukkoon hieman jäähtynyt vadelmaseos. Kaada valmis täyte lakritsi kerroksen päälle ja nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.

Kun kakku on kunnolla jähmettynyt valmista ganache. Rouhi suklaa hienoksi ja lisää se kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kuumaksi, mutta varo keittämästä sitä. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja anna hetki olla. Kun suklaa on alkanut sulamaan, voit sekoittaa sen tasaiseksi. Anna suklaaganachen jäähtyä hetken aikaa ja levitä se sitten kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Koristele kakku haluamallasi tavalla.


Kommentit

Suositut tekstit