Sitruunainen seljankukkakakku


Tämä ihanan sitruunainen kesäkakku on erittäin helppo tehdä. Kakku on kevyt, maukas ja mehevä. Olen tehnyt tätä jo muutaman kerran teekutsuille tai muuten vain kahvin kaveriksi, enkä ole vielä kyllästynyt. Itseasiassa kun viimeksi söin tätä, taisin todeta, että tämä on yksistä lemppari kakuistani.

Pohja:
125 g voita
1 1/4 dl sokeria
3 kananmunaa
2 1/2 dl mantelijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl seljankukkamehutiivistettä
1/2 sitruunan raastettu kuori

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
2 dl luonnonjogurttia
2 rkl seljankukkamehutiivistettä
1/2 sitruunan raastettu kuori

Ohje:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset yksitellen voi-sokeriseokseen.
Sekoita manteli- ja vehnäjauhot sekä leivinjauhe keskenään kulhossa. Kääntele jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele seljankukkamehu joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele nekin varovasti taikinaan. Pese sitruuna hyvin ja raasta puolet kuoresta taikinaan, sekoita.

Kaavi valmis taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan (halk. 22cm) ja paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetken aikaa, ennenkuin kumoat sen ritilälle jäähtymään.

Sitten kun kakku on jäähtynyt täysin, voit valmistaa kuorrutteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jogurtti ja seljankukkamehu varovasti vaahtoon. Raasta jäljellä olevan puolikkaan sitruunan kuori sekaan. Kaavi kuorrute kakun päälle. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Tässäkin kakussa maku vain paranee mitä kauemmin antaa makujen tasaantua jääkaapissa.

Kommentit

Suositut tekstit