Kupillinen teetä, kiitos.



Ennen kuin alan purkamaan erilaisia reseptejä tänne, haluan ensin puhua teestä. Sillä lähes kaikki leipomukset maistuvat paremmalta, kun kaverina on kupillinen hyvää ja haudutettua teetä. Teellä on tunnetusti paljon terveysvaikutuksia, itse asiassa jokaisella teelajikkeella on omat terveyshyötynsä.

Vihreätee auttaa puhdistamaan kehoa, ehkäisemään sairauksia ja kasvattamaan valppautta.
Flunssaan ehdottomasti parasvaihtoehto on sitruuna-inkivääritee. Inkivääritee auttaa myös rauhoittamaan vatsaa.
Musta tee on sydämmen sairauksia ehkäisevä tee
Kamomillateetä nautitaan yleensä iltaisin, sillä se rauhoittaa ja tyynnyttää juojaansa.
Rooibosteellä on positiivisia vaikutuksia iho-ongelmiin sekä vastustuskykyyn.
Valkoisen teen juominen tekee kokonaisvaltaisesti hyvää yleiselle terveydelle.

Vaikka teellä on monenlaisia terveysvaikutuksia, niin on se myös ihan älyttömän hyvää. Jos minun pitäisi valita teen ja kahvin välillä, en epäröisi yhtään, kun valitsisin teen. En tarkoita, ettenkö nauttisi myös hyvän kahvin juomisesta, mutta siitäkin huolimatta valintani olisi tee. Se vain on niin hyvää. Omasta kaapistani taitaa tällä hetkellä löytyä reippaasti yli 20 erilaista teesekoitusta.





Seuraava tekstin pätkä on on kirjasta Afternoon Tea - Iltapäivän teehetki. Kirjan tekijät ovat Holm Gradvall sekä Forslin Milis.

"Nykyaikana vauhti kiihtyy kiihtymistään. Kahvitauko on jokseenkin sitä, että heitetään kuppi espressoa hät-hätää suuhun seisaaltaan, klunks! Ja sitten syöksytään eteenpäin sydänsyrjällään, kun ollaan taas viisi minuuttia myöhässä seuraavasta tapaamisesta.

Mutta iltapäivätee nautitaan hiljalleen ja viipyillen. Se on ikivanha, suloisen epämoderni englantilainen perinne. Iltapäiväteellä ei toden totta ole mitään tekemistä modernin IT-yhteiskunnan kanssa. Päinvastoin se sivuaa nyttemmin jo unohdettuja käsitteitä, kuten elämänlaatu ja nautinto.
Soisimmepa joskus itsellemme vaikkapa kokonaisen tunnin teehetkeä varten, tajuaisimme, että elämä saattaa sittenkin olla paljon yksinkertaisempi juttu kuin yleensä luullaan. Miten hauskalta kaikki tuntuukaan! Miten hyvä olo voi täyttää mielen, kuin huomaamatta! Ja jos sallimme itsellemme vielä pienen suupalan noin vain ihanan maun vuoksi, mikään kaviaari tai samppanja ei vedä vertoja sille ylellisyydelle.

Elämä on tässä ja nyt, ja sinun on siitä nautittava, sitä ei kukaan muu voi tehdä sinun puolestasi.
Antaudu siis hieman useammin nauttimaan teetä kesken iltapäivän. Varaa tunti tai pari, yksin tai ystäviesi seurassa, siirry hetkeksi pois arjesta ja iloitse hyvin haudutetusta teestä ja vastustamattoman epäjärkevistä herkuista." 


Minusta teksti se sopii tähän blogiin kuin nenä päähän, se on niin mainio. Joten, yksi kupillinen teetä, kiitos!

Kommentit

Suositut tekstit