Sitkeät suklaahippukeksit


Välillä mikään muu ei voisi olla ihanempaa kuin itsetehdyt, reunoilta rapeat ja keskeltä ihanan sitkeät suklaahippukeksit. Nämä herkut maistuvat vielä paremmalta, kun kaverina on lasi maitoa. Nämä keksit on tehty Suklaapossun ohjeella.

Taikina:
125 g voita
1,25 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,75 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
175 g suklaata (valintasi mukaan)

Ohje:

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja kääntele ne taikinan joukkoon. Lisää lopuksi karkeasti rouhittu suklaa joukkoon. Voit käyttää mitä tahansa suklaata, itse käytin tällä kertaa Maraboun minttukrokantti suklaata.

Tee taikinasta kaksi n. 20 cm pituista pötköä. Ohjeessa neuvotaan taikinaa käyttämään tässä välissä jääkaapissa puolen tunnin ajan, jotta leikkaaminen olisi helpompaa. Puolen tunnin jälkeen leikkaa kumpikin pötkö 7-10 osaan, riippuen siitä miten isoja keksejä haluat. Laita leikatut kiekot esim. lautaselle ja laita lautanen pakkaseen puoleksi tunniksi. Laita uuni kuumenemaan 140-150 asteeseen.


Lado pellille 6-7 jäistä kiekkoa yhtä aikaa, kekseillä pitää olla leviämisvaraa. Paista heti uunin keskiosassa n. 20 minuuttia. Keksit ovat valmiit, kun reunat alkavat hieman kovettua, mutta keskusta on vielä hyvin pehmeä. Ekalla kertaa en uskonut, että ne saisi olla niin raa'an oloisia ja pidin niitä muutaman minuutin pitempään. Keksit olivat silloinkin erittäin hyviä, mutta ne eivät olleet sitkeitä. Sen jälkeen olen uskaltanut ottaa ne pehmeänä pois uunista, sillä ne kypsyy ja kovettuu uunista oton jälkeenkin.


Ja eikun nauttimaan!

Kommentit

  1. Ihan kertakaikkiaan täydellisen näköisiä! ♥

    VastaaPoista
  2. Heippa!
    Mulla nämä leviää aaaaaivan liikaa ja näyttävät enemmän kaurakekseiltä ��Mitähän teen väärin? Olen jo yrittänyt lyhentää paistoaikaa ja pitänyt pakkasessa kauemmin, kuin tuon ohjeessa olleen puoli tuntia, mutta silti lopputulos sama ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa todella jännä kun itselläni ja tutuillani nämä toimivat aina. Ei nyt oikein muuta tule mieleen kuin että jos varmasti olet mitannut kaikki raaka-aineet oikein niin ei varmaankaan muualla voi olla vikaa kuin uunissasi.. Olen kuullut että joskus uuni saattaa lämmetä ihan eri lämpöiseksi kuin mitä sen olisi tarkoitus. Tai sitten sinulla on jonkinlainen suklaahippukeksien kirous, mulla on korvapuustit sellainen jotka eivät ikinä onnistu vaikka miten monella ohjeella ja tyylillä tekisi. :D Harmi kun en nyt oikein osaa paremmin auttaa. :/

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit