Yrttiset valkosipuli-juustosämpylät



Tänään teki mieli leipoa jotain ihanan suolaista välipalaa. Olin suunnitellut tekeväni valkosipulisolmuja, mutta kesken tekemisen rupesinkin vähän muokkaamaan ohjetta omanlaisekseni. Tässä siis alla oma versioni niistä.

Taikina:
  2 dl vettä
  2 tl kuivahiivaa
  1 tl suolaa
  1 tl sokeria
  4 rkl öljyä
  1/2 valkosipulinkynsi raastettuna
  2-3 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
  4 1/2 dl vehnäjauhoja

Täytteenä:
  Juustoraastetta
  Pestoa

Päälle:
  Juustoraastetta

Paiston jälkeen:
  50 g voita
  2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
  1/2 valkosipulinkynsi raastettuna


Ohje:

Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Lisää joukkoon loput aineet ja vaivaa taikinaa suunnilleen 10 minuuttia. Anna kohota huoneenlämmössä peitettynä tunnin ajan.

Jauhota pöytä runsaasti jauhoilla ja kaavi taikina siihen. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja taputtele jokainen taikina pallo tasaiseksi. Pistä keskelle täytteeksi noin 1/2 tl pestoa ja hyppysellinen juustoraastetta. Nostele sitten taikinaa reunoilta keskelle ja koita samalla nipistää taikinaa yhteen, jotta saat aikaiseksi täytettyjä palloja. Laita pallot saumapuoli alaspäin leivinpaperoidulle pellille. Peitä pallot liinalla ja anna kohota vielä hetki, noin puolituntia.

Lämmitä uuni odotellessa 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa ja lisää sen joukkoon persilja ja valkosipuli, siirrä kattila sivuun odottamaan.

Puolen tunnin kohotuksen jälkeen laita sämpylöiden päälle juustoraastetta. Paista uunissa noin 15 minuuttia, riippuen uunista. Valmiit sämpylät ovat kauniin kullanruskean värisiä ja kevyitä. Voitele sämpylät heti uunista tulon jälkeen voiseoksella. 

Jäähdytä ritilällä ja nauti!


Kommentit

Suositut tekstit