Raparperikakku
Tein tämän kakun maisemakahvilan raparperipiirakka -ohjeella, mutta puolitin raaka-aineiden määrän, jotta sain tehtyä pellillisen sijasta vain kakun. :)
Muruseos:
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljatahnaa
125 g voita sulana
Pohja:
2/3 muruseoksesta
1 dl piimää
1/2 kananmuna
Täyte:
5 dl raparperipaloja
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljatahnaa
1 kananmuna
Päälle:
1/3 muruseoksesta
Ohje:
Laita irtopohjavuoan (halk. 23-24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele+jauhota vuoan reunat. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Yhdistä kaikki muruseoksen ainekset kulhossa ja sekoita. Jaa muruseos kahteen eri kukhoon. Pohjaan tulee 2/3 määrästä ja pinnalle jää 1/3.
Lisää 2/3 muruseokseen piimä ja puolikas kananmuna, sekoita suht huolella. Kaavi taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.
Ripottele pohjan päälle raparperipalat.
Yhdistä kulhossa kaikki rahkatäytteen ainekset ja kaavi täyte raparperien päälle. Itse tykkään nuolijaa käyttäen levittää täytteen mahdollisimman tasaisesti joka puolelle.
Lopuksi laita 1/3 muruseoksesta rahkatäytteen päälle. Paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti