Raparperikakku


Tein tämän kakun maisemakahvilan raparperipiirakka -ohjeella, mutta puolitin raaka-aineiden määrän, jotta sain tehtyä pellillisen sijasta vain kakun. :)

Muruseos:
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljatahnaa
125 g voita sulana

Pohja:
2/3 muruseoksesta
1 dl piimää
1/2 kananmuna

Täyte:
5 dl raparperipaloja

250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljatahnaa
1 kananmuna

Päälle: 
1/3 muruseoksesta

Ohje:

Laita irtopohjavuoan (halk. 23-24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele+jauhota vuoan reunat. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Yhdistä kaikki muruseoksen ainekset kulhossa ja sekoita. Jaa muruseos kahteen eri kukhoon. Pohjaan tulee 2/3 määrästä ja pinnalle jää 1/3.

Lisää 2/3 muruseokseen piimä ja puolikas kananmuna, sekoita suht huolella. Kaavi taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.


Ripottele pohjan päälle raparperipalat.


Yhdistä kulhossa kaikki rahkatäytteen ainekset ja kaavi täyte raparperien päälle. Itse tykkään nuolijaa käyttäen levittää täytteen mahdollisimman tasaisesti joka puolelle.


Lopuksi laita 1/3 muruseoksesta rahkatäytteen päälle. Paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. 


Kommentit

Suositut tekstit