Rahkapullat
Pullapäivä sen kuin jatkuu näillä rahkapullilla. Mehevää, maukasta ja ihanan sokeroitu reuna, täydellistä.
Pullataikina on sama kuin tässä ohjeessa.
Rahkatäyte:
500 g rahkaa
2 kananmunaa
0,7 dl sokeria
1 tl vaniljatahnaa
Voiteluun:
Kananmuna
Lisäksi:
Voita tai margariinia
Sokeria
Ohje:
Tee taikina, anna kohota huoneenlämmössä peitettynä tunti.
Jaa taikina osiin ja pyörittele taikinapalat palloiksi. Anna kohota peitettynä ainakin puolituntia. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Valmista rahkatäyte.
Jaa taikina osiin ja pyörittele taikinapalat palloiksi. Anna kohota peitettynä ainakin puolituntia. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Valmista rahkatäyte.
Painele vesilasilla syvennys jokaiseen taikinapalloon. Voitele reunat kananmunalla ja lusikoi rahkatäytettä syvennykseen. Paista uunissa niin kauan, että pullassa on kauniin kullanruskea väri.
Voitele valmiiden pullien reunat kevyesti sulalla voilla ja dippaa reunat sokeriin.
Kommentit
Lähetä kommentti