Rahkapullat


Pullapäivä sen kuin jatkuu näillä rahkapullilla. Mehevää, maukasta ja ihanan sokeroitu reuna, täydellistä.

Pullataikina on sama kuin tässä ohjeessa.

Rahkatäyte:
500 g rahkaa
2 kananmunaa
0,7 dl sokeria
1 tl vaniljatahnaa

Voiteluun:
Kananmuna

Lisäksi:
Voita tai margariinia
Sokeria

Ohje:

Tee taikina, anna kohota huoneenlämmössä peitettynä tunti.
Jaa taikina osiin ja pyörittele taikinapalat palloiksi. Anna kohota peitettynä ainakin puolituntia. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Valmista rahkatäyte.

Painele vesilasilla syvennys jokaiseen taikinapalloon. Voitele reunat kananmunalla ja lusikoi rahkatäytettä syvennykseen. Paista uunissa niin kauan, että pullassa on kauniin kullanruskea väri.


Voitele valmiiden pullien reunat kevyesti sulalla voilla ja dippaa reunat sokeriin.


Kommentit

Suositut tekstit