Kahvi-suklaajäätelö ilman jäätelökonetta


Kun ulkona lämpötila nousee 24 asteeseen alkaa tekemään mieli jäätelöä, ja pahasti. Me ollaan monesti tehty tällä ohjeella jäätelöä, vaihdellen eri makuyhdistelmiä. Pohja on aina sama, mutta käyttäen eri suklaita, alkoholeja, siirappeja, pähkinöitä, hilloja, kastikkeita sekä karkkeja saadaan aikaiseksi erillaisia jäätelöitä. Helppoa, hauskaa ja ennen kaikkea hyvää!

Jäätelöpohja:
7 dl kermaa (normaalisti käytän 6 dl mutta tämä jäätelö vaati 7 desiä)
1 prk kondensoituamaitoa
1/2 dl glukoosisiirappia
1 tl vaniljatahnaa tai 1 vaniljatanko

Kahvisiirappi:
200 g sokeria
2 dl kermaa
50 g voita
2 dl espressoa/todella vahvaa kahvia

Lisäksi:
100 g maitosuklaata
100 g tummaasuklaata

Ohje:

Aloita tekemällä kahvisiirappi. Tein sen tämän videon mukaan, tekovaihe näkyy 0:20-1:10 välillä. Vaikka video onkin italiaksi, siitä näkee hyvin mitä pitää tehdä. Anna valmiin siirapin jäähtyä täysin.


Laitan vielä kuvan kahvipaketista jota käytämme.

Aloita jäätelopohjan teko. Sulta ensin suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa kondensoitumaito, glukoosisiirappi, vaniljatahna, kahvisiirappi sekä sulatettu suklaa. Lisää tämä seos kermavaahtoon käännellen. Kun jäätelömassa on tasaisesti sekoitettu kaada se valitsemiisi astioihin/astiaan. Tämä voi käytännössä olla mikä vain astia kunhan se kestää pakastamista.

Pistä jäätelö pakkaseen ja odota vähintään 7 tuntia, mielellään yön yli.

Kommentit

Suositut tekstit