Limoncello-valkosuklaajuustokakku


Paistetut juustokakut on aivan ihania, ja olenkin ihan ihmeissäni, miten en ole vielä tähän mennessä tätä ohjetta kirjoittanut tänne blogiin. Monta kertaa ollaan tätä kakkua tehty, mutta jotenkin ei vain ole muistanut. Ohje on peräisin jostakin Kotilieden lehdestä :) 
Hyvää pääsiäistä! 💟🌺🍋🐣🌞

Pohja:
50 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
180 g kookoshiutaleita

Juustokakku-täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
1 prk kondensoituamaitoa (396g)
3 kananmunaa
1/2 dl limoncelloa

Ohje:

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen huolella vatkaten. Kääntele kuivat aineet taikinaan nuolijalla. Laita leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24-25cm) ja kaavi taikina vuokaan. Levitä taikina mahdollisimman tasaisesti vuoan pohjille ja reunoille. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Sulata valkosuklaa. Notkista kulhossa tuorejuusto, lisää sen joukkoon kondensoitumaito ja suklaa. Lisää sitten kananmunat ja limoncello, sekoita hyvin. 

Kaada täyte pohjan päälle, laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista kakkua tunti. Pohjan reunat painuvat hieman kasaan esipaiston aikana, mutta se ei haittaa mitään. Juustokakku-massa saattaa myös mennä vuoassa reunojen yli, mutta sekään ei haittaa. Tunnin paiston jälkeen sammuta uuni mutta jätä kakku uuniin. Pikkuhiljaa voit aukaista uunin ovea raolleen ja lopulta voit aukaista oven kokonaan, mutta anna kakun olla koko ajan uunissa. Sitten kun uunissa ei ole enää lämpöä ja kakku on vähän lämmin/huoneenlämpöinen voit nostaa kakun pöydälle tai suoraan jääkaappiin. Kakku maistuu parhaimmalta, kun se on saanut olla yön yli ns. maustumassa jääkaapissa.




Kommentit

Suositut tekstit