Kesäkurpitsa-fetapiirakka


Ai että tästä tuli niin hyvää. Suolaiset piirakat on niin ihania ja monipuolisia. Aamupala, välipala, lounas, iltapala.. you name it, aina voi syödä piirakkaa. Tällä kertaa täytteenä käytin kesäkurpitsaa, sipulia, karhunlaukkaa sekä juustoja. Täällä tosin karhunlaukkaa kutsutaan nimellä: wild garlic eli villi valkosipuli. Mutta koska sitä ei ole kovin yleisesti saatavilla, jätän sen pois ohjeesta.

Taikina:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoa
1 keltuainen
1/2 dl vettä

Täyte:
1 kesäkurpitsa
1 iso sipuli
1 purjo/pari kevätsipulia
1-2 valkosipulinkynttä
1 prk fetakuutioita
1 dl juustoraastetta
3 kananmunaa
2 dl maitoa
Suolaa & pippuria

Ohje:

Nypi kylmä kuutioitu voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon keltuainen sekä kylmä vesi, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa ainakin 30 minuuttia. 

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24-25cm) pohjalle. Kauli taikina jauhoitetulla pöydällä ohueksi levyksi. Nosta taikinalevy vuokaan ja tasoita se reunoja myöten hyvin kiinni. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Halutessasi voit siistiä reunoja leikkaamalla ne veitsellä tasaiseksi. Laita pohja takaisin jääkaappiin 30 minuutiksi.


Aloita täytteiden valmistelu. Kuutioi 1/3 kesäkurpitsasta täytteeksi ja jätä loput päälle laitettaviksi siivuiksi.  Kuullota pilkotut sipulit sekä kesäkurpitsa pannulla voissa, muista maustaa suolalla ja pippurilla. 

Tee munamaitoseos ja lisää sen joukkoon juustoraaste, valutetut fetajuustokuutiot sekä mausteet. Pilko jäljelle jääneestä 2/3 kesäkurpitsasta ohuita siivuja.

Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa. 

Kaada esipaistuneen pohjan päälle kaikki täytteet, munamaitoseos ja asettele lopuksi päälle kesäkurpitsa siivut. Lisää pintaan vielä pieni määrä suolaa, pippuria ja pieni pirskautus oliiviöljyä.


Paista piirakkaa noin 40-50 minuuttia. Valmiissa piirakassa täyte on hyytynyt ja pohjassa on kaunis väri. Jäähdytä ja nauti!

Kommentit

Suositut tekstit