Korvapuustit


Yksiä ihanimpia tuoksuja mitä tiedän on korvapuustien tuoksu, täydellinen yhdistelmä kardemummaa ja kanelia 💕
En ole aikoihin tehnyt pullataikinaa ilman raskia. Raski on esitaikina, joka antaa pullalle syvemmän maun, pehmeän rakenteen sekä paremman säilyvyyden. Jos et siis ole kokeillut leipoa pullaa raskiin, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Ohje on peräisin Teemun ja Markuksen leipäkirjasta.

Raski:
1,8 dl kylmää vettä
3 dl vehnäjauhoa
6 g kuivahiivaa
1 rkl kardemummaa

Pullataikina:
3 dl kylmää maitoa
2,5 dl sokeria
1 rkl suolaa
11 g kuivahiivaa
2 kananmunaa
250 g pehmeää/ sulaa voita
14 dl vehnäjauhoa

Kanelitäyte:
250 g pehmeää voita
2 rkl vehnäjauhoa
4 tl kanelia
1,5 dl fariinisokeria

Pinnalle:
Kananmuna
Raesokeria

Ohje:

Aloita raskin teko leivontaa edellisenä iltana. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja jätä se lepäämään huoneenlämpöön peitettynä vähintään 10 tunniksi.

Tee taikina lisäämällä kaikki taikinan ainekset raskiin. Vaivaa taikinaa niin kauan että taikina on sileää, kiiltävää, kimmoisaa ja elastista. Anna kohota huoneenlämmössä peitettynä tunti.

Valmista sillä välin kanelitäyte. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa nuolijalla sekoittaen.

Kauli taikina jauhoitetulla pöydällä isoksi ja ohueksi levyksi. Levitä kanelitäyte taikinalevylle tasaisesti. Rullaa taikina rullaksi. Jätä saumakohta alas ja leikkaa rulla paloiksi hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapea puoli ylöspäin. Paina sormella palojen kapea kärki pöytää vasten niin, että leikkauspinnat nousee ylöspäin.



Peitä liinalla vielä siksi aikaa että lämmität uunin 180 asteeseen. Voitele pullat kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista niin kauan kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.

Kommentit

Suositut tekstit