Pavlova


Rapeaa reunoilta ja pehmeää sisältä. Päällä ihanan kermaisa täyte, tuoretta mangoa, lemon curdia sekä mintunlehtiä. Makeaa, hapanta, raikasta.. nam!

Pavlova pohja:
6 valkuaista
3 dl sokeria
2 tl maizenaa
1,5 tl sitruunanmehua

Täyte:
3 dl kermaa
200 g maitorahkaa
1 tl vaniljatahnaa
sokeria maun mukaan

Ohje:

Vaahdota valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon vähitellen. Kun sinulla on jäljellä noin pari ruokalusikallista sokeria, lisää sen joukkoon maizena, sekoita. Kaada sokeri-maizena seos ja sitruunamehu vaahtoon. Vatkaa marenkia niin kauan että vaahto on paksua, jämäkkää, sileää ja kiiltävää. 


Levitä marenki pellille tasaisesti. Paista 125 asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia. Jäähdytä täysin.


Pohjan jäähdyttyä voit tehdä täytteen. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon rahka sekä vaniljatahna. Levitä täyte marenkipohjan päälle nuolijalla. Koristele haluamallasi tavalla.


Kommentit

Suositut tekstit