Calzone
Calzone on pizzataikinasta tehty täytetty tasku. Osan calzoneista teimme niin, että kaikki täytteet ja kastikkeet ovat taskun sisällä, ja osan kanssa laitoimme täytteitä sisälle, mutta tomaattikastikkeen ja juuston laitoimme päälle. Tyyli on vapaa, lopputulos on kummallakin tavalla erittäin hyvä.
Täytteiden kanssa mielikuvitus on vain rajana, tähän on erityisen kätevää käyttää pois niitä raaka-aineita, jotka pitäisi käyttää pois lojumasta. Pienet juuston kannikat, hieman nahistuneet tomaatit jne.
Alla olevasta taikinasta tulee 3 keskikokoista calzonea, pienempiä 4. Ohjeen voi helposti tuplata tarvittaessa, kuten mekin nyt teimme tällä kertaa.
Jos käytät kuivahiivaa, veden tulee olla 42 asteista. Jos käytät tuorehiivaa, riittää, että vesi on kädenlämpöistä.
Taikina (3-4 kpl):
2 dl vettä
11 g kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
4 1/2 dl vehnäjauhoa
Ohje:
Sekoita hiiva veteen, ja lisää loput ainekset joukkoon, vaivaa taikinaa hetken. Anna kohota peitettynä 45 minuuttia.
Esivalmistele ja ota esille kaikki täytteet.
Jaa taikina osiin, kauli pyöreiksi levyiksi ja lisää päälle täytteet.
Voit tehdä calzonen joko:
- Taittamalla taikinan reunat keskelle ja nipistää liitoskohta hyvin kiinni
tai
- Taittamalla taikina puolikuun muotoon ja nipistää taikinan reunat yhteen
Paista 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti