Valkosuklaa-sitruunakeksit


Ai että, voisin varmaan syödä keksejä vaikka joka päivä, jos niitä olisi tarjolla (ehkä on ihan hyvä, ettei niitä aina ole). Näitäkin keksejä on tullut monet kerrat tehtyä, eikä niihin vain kyllästy. Nämä ovat erityisen hyviä kahvin tai teen kanssa, mutta kyllä näitä ihan muutenkin vaan pystyy helposti syömään. Maultaan keksit ovat aika makeita, ja rakenne on reunoilta rapea ja keskeltä sitkeä. Ohjeen löysin Wicked Sweet Kitchen -blogista. 

Taikina:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
170 g huoneenlämpöistä voita
1 1/5 dl fariinisokeria
3/5 sokeria
1 kananmuna
2 1/2 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
250 g valkosuklaata (alkuperäisessä ohjeessa 300 g)

Ohje:

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Rouhi suklaa. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Yhdistä kaikki kuivat aineet kulhossa. Vaahdota voi ja sokerit toisessa kulhossa. Lisää vaahtoon kananmuna ja sitruunamehu, sekoita tasaiseksi.

Kääntele taikinan joukkoon kuivat aineet sekä sitruunankuori nuolijalla. Lisää lopuksi suklaa. Ota taikinasta lusikalla isoja kekoja (n. 2 rkl) ja laita niitä leivinpaparoiduille pelleille. Jätä kekojen väliin 5 cm väliä, jotta kekseillä on tilaa levitä.

Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, tai kunnes keksien pinta ei enää kiillä ja reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna keksien jäähtyä pellillä 3-5 minuuttia ja siirrä vasta sitten ritilälle jäähtymään. Keksit ovat uunista tulleena sen verta hauraita, että jos ne heti laittaa ritilälle jäähtymään ne saattavat mennä rikki.

Kommentit

  1. Mäkin oon tehnyt tällä ohjeella, ovat aivan ihania! :) Tosi herkullisen näköisiä nämä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän ohjeeseen voi kyllä aina luottaa ♥ Kiitos :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit