Rustiikkinen tomaatti-mascarponepiirakka


Joskus täytyy todeta, että yksinkertaisuus on kaunista. Monesti juurikin ne yksinkertaiset raaka-aineet ovat niitä parhaita ja niistä tulee maistuvia tuotoksia. Piirakassa on ruispohja ja täytteenä on suht jämäkkä ja kermainen mascarpone-vuohenjuustotäyte. Pintaan viipaloidaan runsaasti tomaattia, jotka maustetaan chilillä, suolalla, pippurilla sekä tietysti oliiviöljyllä. Piirakan ohje on joskus jostain leivonta lehdestä napattu. 

Pohja:
1 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl ruisjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
150 g voita
25 g parmesaania raastettuna
1/2 dl kylmää vettä

Täyte:
250 g mascarponea
100 g vuohenjuustoa (mielellään levittyvää, tuorejuustomaista)
1 rkl tuoretta rosmariinia
2 tl raastettua sitruunankuorta
1-2 tl suolaa
5-6 tomaattia
1 rkl oliiviöljyä
suolaa, chilihiutaleita, pippuria

Ohje:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Yhdistä pohjan kuivat aineet kulhossa. Kuutioi joukkoon voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisaa juusto ja vesi, sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä hieman piirakkavuokaa isommaksi (halk. 28 cm). Voitele vuoka voilla tai öljyllä ja painele pohja siihen tasaisesti. Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Laita pohja odottamaan jääkaappiin.

Sekoita kulhossa mascarpone, vuohenjuusto, rosmariini, sitruunankuori ja suola. Kyllä, seoksen kuuluu olla näin jäykkää. Kaavi täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Viipaloi tomaatit reilun kokoisiksi siivuiksi ja lado tomaatit täytteen päälle. Mausta tomaattien pinta suolalla, pippurilla, chilillä ja oliiviölyllä.

Paista uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia, tai kunnes tomaattien pinta on sellainen vähän kuivahtanut ja kauniin värinen sekä pohja on kypsä. Ota piirakka pois uunista ja anna jäähtyä ritilän päällä vähintään tunti ennen tarjoilua. Jäähtyessä piirakka kiinteytyy ja on paras nautittavaksi.

Kommentit

Suositut tekstit