Pinaatti-fetapiirakka


Suolaiset piirakat ovat niin hyviä ja helppoja tehdä. Tämäkin piirakka on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hyvää, ja se sopii niin juhlaan kuin arkeenkin. 

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 kananmunan keltuainen
1/2 dl kylmää vettä

Täyte:
200 g tuoretta babypinaattia
200 g fetajuustoa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1-1,5 dl juustoraastetta
suolaa
pippuria
oreganoa

Ohje:

Kuutioi voi ja lisää sen joukkoon jauhot ja suola. Nypi seos murumaiseksi. Lisää joukkoon keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti taikina palloksi. Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.

Voitele piirakkavuoka (halk. n. 28 cm) tai vuoraa irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. 

Kauli levännyt taikina jauhotetulla pöydällä piirakkavuokaa isommaksi. Rullaa taikinalevy kaulimen ympärille ja nosta kaulimen avulla taikina vuokaan. Painele taikina tiiviisti vuokaan ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Pistele pohja täyteen reikiä haarukalla. Laita pohja pakkaseen 15 minuutiksi tai jääkaappiin 30 minuutiksi.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.



Pilko sipulin hienoksi ja kuullota niitä hetki pannulla, laita sivuun odottamaan. Huuhtele pinaatit ja paista niitä hetki pannulla, pannun koosta riippuen joko kerralla tai kahdessa erässä, kunnes ne kutistuvat. Laita pinaatit sivuun odottamaan. Mittaa kulhoon ruokakerma, kananmunat sekä mausteet, sekoita. Raasta juusto ja lisää se kerma-munaseokseen. Valuta fetajuustot. 

Ota pohja kylmästä ja esipaista sitä uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Ota vuoka uunista ja lisää pohjan päälle sipulit, pinaatit, feta ja lopuksi kerma-munaseos. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20-30 minuuttia, kunnes piirakan pohja ja pinta alkavat saamaan väriä ja täyte on hyytynyt.

Jäähdytä piirakka ritilällä.


Kommentit

  1. Oi miten ihana suolanen piirakka! Pinaatti ja feta on kyllä niin hyvät kaverukset keskenään, että tää on varmasti taivaallisen herkullista :) Mä oon tosi laiska leipomaan suolaista, mutta tää houkuttelis kyllä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Joo tämä on kyllä yksi suosikeistani, kun puhutaan suolaisista piirakoista. Kuullotetun sipulin tuoksu, fetan ja pinaatin yhdistelmä sekä maukas pohja, eihän tästä vaan voi saada huonoa! :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit