Sitkeät pätkiskeksit


Mieheni veljen syntymäpäiville pyydettiin tekemään jonkinlaisia keksejä. Mietin ja mietin, ja sitten keksin kokeilla pätkiskeksejä. Ohje on aikalailla sama mitä tavallisissa suklaahippukekseissä, mutta korvasin osan jauhoista kaakaojauheella ja suklaan tilalle laitoin pätkissuklaata sekä -patukoita. 

Nämä olivat niin hyviä, että tänään niitä joutuu tekemään lisää, sillä eilen tekemäni testierä on jo kohta syöty. Jos siis pidät pätkiksestä, pidät taatusti myös näistä kekseistä. :)

Taikina:
125 g voita
1,25 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 rkl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,75 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
100 g pätkissuklaata
72 g pätkis suklaapatukkaa (2 x Iso Pätkis)

Ohje:

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja kääntele ne taikinan joukkoon. Lisää lopuksi karkeasti rouhitut suklaa ja patukat joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Tee taikinasta kaksi n. 20 cm pituista pötköä. Leikkaa kumpikin pötkö 7-10 osaan, riippuen siitä miten isoja keksejä haluat. Laita leikatut kiekot esim. kelmutetulle lautaselle ja laita lautanen pakkaseen vähintään puoleksi tunniksi. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. 

Koska taikina säilyy pakkasessa, voit tehdä taikinakiekkoja myös valmiiksi pakkaseen ja paistaa ne sitten aina tarpeen tullen, vaikka yllätysvieraiden ilmestyessä.


Laita 6-7 kiekkoa pellille yhtä aikaa, kekseillä pitää olla tilaa levitä. Paista heti uunin keskitasolla 18-20 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun reunat alkavat hieman kovettumaan, mutta keskeltä keksi on vielä pehmeä. Keksit kovettuvat ja kypsyvät vielä uunista oton jälkeenkin, joten ihan rohkeasti voitte ottaa keksit uunista, vaikka ne tuntuvatkin liian raa'alta.

Jäähdytä keksiä ensin hetki leivinpaperin kanssa ritilällä, ja sitten kun keksit alkavat vähän jähmettyä, voit siirtää ne pelkästään ritilän päälle.

Kommentit

Suositut tekstit