Mutakakkua daim-kermalla
Oih, tämä helppotekoinen mutakakku on tuhtia syötävää, mutta silti niin koukuttavaa. Mutakakun viimeistelee daimilla maustettu kermahuntu. Kakku tulisi valmistaa mieluiten päivää aikaisemmin, jotta sen maku ehtii tasaantua ja tiivistyä. Kakun voit koristella esimerkiksi suklaalla, murskatulla daimilla tai tuoreilla marjoilla. Ohje on kuusi vuotta vanhasta Leivotaan -lehdestä.
Kakku:
200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
Daim-kerma:
2 1/2 dl kuohukermaa
1 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 rkl tomusokeria
2 tuplapakkausta Daim-suklaata
Ohje:
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele pyöreän (halk. 22 cm) irtopohjavuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
Aloita taikinan tekeminen sulattamalla voi kulhossa tai kattilassa. Rouhi suklaata karkeasti ja lisää palat sulan voin joukkoon. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut kokonaan, anna seoksen jäähtyä.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi, ja sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Yhdistä vehnäjauhot ja suola keskenään, ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 15 minuuttia. Meillä oli aavistuksen verran pienempi vuoka käytössä, joten pidimme kakkua vähän kauemmin uunissa. Jäähdytä kakku kunnolla ja pidä sitä mielellään vielä yön yli jääkaapissa.
Irrota kakku vuoasta. Vaahdota kerma, mutta älä vatkaa sitä liikaa. Sekoita siivilän läpi kaakaojauhe sekä tomusokeri. Murskaa Daim patukat ja kääntele ne kerman joukkoon. Levitä vaahto kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Vink. Kakku on ihan täydellistä kahvin kanssa ♥
Ihanannäköinen! Tuota daimkermaa täytyy kyl testata! 😉
VastaaPoistaVoi kiitos! Joo suosittelen ♥ Jos tykkäät Daimista niin aika varmasti myös tykkäät tuosta päällisestäkin :)
PoistaIhanan näköinen kakku! Daim ��
VastaaPoistaVoi kiitos! :) Daim kyllä maistu pitkästä aikaa todella hyvältä ♥
Poista