Sitkeät hasselpähkinä-suklaahippukeksit


Jos pidät kekseistä, jotka ovat rapeita reunoilta ja sitkeitä keskeltä, ja jos pidät hasselpähkinän ja suklaan yhdistelmästä, olen aika varma, että pidät myös näistä kekseistä.  Meille nämä upposi ainakin tosi hyvin. :)

Taikina:
125 g voita
1,25 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,75 tl leivinjauhoja
0,5 tl soodaa
120 g suklaata
60 g hasselpähkinöitä

Ohje:

Rouhi suklaa ja pähkinät. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna sähkövatkaimella sekoittaen. Yhdistä kaikki kuivat aineet yhteen kulhossa ja kääntele ne taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi myös suklaa ja pähkinät taikinaan. Kääri keksitaikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Tee taikinasta kaksi n. 20 cm pituista pötköä. Leikkaa kumpikin pötkö 7-10 osaan, riippuen siitä kuinka isoja keksejä haluat. Laita leikatut kiekot esim. kelmutetulle lautaselle, ja laita lautanen pakkaseen puoleksi tunniksi. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.



Laita 6-7 kiekkoa pellille yhtä aikaa, kekseillä pitää olla tilaa levitä. Paista heti uunin keskitasolla 18-20 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun reunat alkavat hieman kovettumaan ja saamaan väriä, mutta keskeltä keksi on vielä pehmeä. Keksit kovettuvat ja kypsyvät vielä uunista oton jälkeenkin, joten ihan rohkeasti voitte ottaa keksit uunista, vaikka ne tuntuvatkin liian raa'alta.

Jäähdytä keksiä ensin hetki leivinpaperin kanssa ritilällä, ja sitten kun keksit alkavat vähän jähmettyä, voit siirtää ne pelkästään ritilän päälle.

Kommentit

Suositut tekstit