Preussillainen piirakka


En ollut ennen kuullutkaan mistään Preussilaisesta piirakasta, mutta vieraita oli tulossa ja teki mieli kokeilla jotain uutta kahvipöytään. Ohje löytyi Isoäidin parhaat leivonnaiset kirjasta. Kaikki ohjeen raaka-aineet löytyi sopivasti kaapista, joten ei muuta kuin leipomaan. Piirakan rakenne on hyvin kahvikakkumainen, eli aika mureneva ja päälle tulee vaniljakreemiä sekä muruseosta. Piirakka oli mukavan helppo ja nopea tehdä.

Taikina:
250 g voita
200 g sokeria
4 kananmunaa
200 g vehnäjauhoja
40 g tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta

Vaniljakreemi:
3,5 dl maitoa
vaniljakreemijauhetta pakkauksen ohjeen mukaan
1 tl vaniljasokeria

Muruseos:
110 g vehnäjauhoja
40 g sokeria
50 g voita

Ohje:

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Vuoraa syvä pelti leivinpaperilla. Vaahdota pohjan voi ja sokeri. Sekoita kananmunat yksitellen joukkoon. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Kaavi taikina pellille.

Valmista tässä välissä vaniljakreemi. Mittaa kulhoon 3,5 dl maitoa tai vettä ja vaniljakreemijauhetta käyttämäsi jauhemerkin ohjeen mukaan. Jätä kylmään odottamaan.

Sekoita muruseoksen jauhot ja sokeri keskenään. Lisää kuutioitu voi ja nypi seos murumaiseksi.

Lisää kreemiä piirakka pohjan päälle lusikan avulla pieniksi nokareiksi. Marmoroi pintaa lusikan avulla (vetele seosta ja taikinaa lusika varrella ruskea-valkoisiksi kuvioiksi).

Ripottele pinnalle muruseos ja paista piirakkaa noin 30 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.

Kommentit

  1. Mulla on myös tuo ihana kirja, mutta en oo vielä koskaan kerennyt leipomaan siitä mitään :D Tämä kuulostaa ja näyttää kyllä tosi herkulliselta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin ei muuta kuin lukemaan ja leipomaan! Tuo on ihan mukava kirja :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit