Mansikka kuohuviinikakku


Tänään oli meillä kahdet synttärit, jonka vuoksi sain viimeinkin leipoa tätä mansikka kuohuviinikakkua, joka on kummitellut mielen päällä jo kuukausia. Alkuperäinen ohje on Baking Instinct, Eleanora Von Smöörin Herkkujen Aateliset -kirjasta, mutta tein kakkuun muutamia muutoksia, jotta sain siitä mieleiseni. Kakussa on brownie-pohja joka on ihanan tuhtia, ja sitä tasapainoittaa kevyt ja pirtsakka juustokakku täyte. 
Hitsi, tästähän tulee ihan kesä mieleen!


Pohja:
125 g voita
80 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 dl mansikkasosetta
1 dl makeaa kuohuviiniä
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mansikkarahkaa
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunan mehua
7-8 liivatelehteä
1/2 dl makeaa kuohuviiniä

Ohje:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoan (halk. 23 cm) reunat hyvin ja laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Sulata voi ja lisää rouhittu suklaa sen joukkoon. Sekoittele nuolijalla kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Lisää sokerit ja sekoita. Sen jälkeen sekoittele kananmunat yksitellen taikinaan. Lisää lopuksi myös jauhot, ja sekoita vain sen verran, jotta taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 15-20 minuuttia. Jäähdytä valmis pohja hyvin.

Laita täytteen liivatteet likoamaan. Itse laitoin kakkuun 8 liivatetta, mutta luultavasti 7 riittäisi myös. Ei tämä vielä 8 liivatelehdellä sellaista "kumimaista" ole, mutta jos itse teen tätä joskus uudestaan, aion kokeilla 7 liivatelehdellä. 

Soseuta mansikat ja mittaa kulhoon 2 dl sosetta, lisää sen joukkoon kuohuviini. Vaahdota kerma kulhossa vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto, ja lisää sen joukkoon myös mansikkarahka. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto-rahkaseos, vaniljasokeri sekä tomusokeri. Sekoita tasaiseksi, ja lisää mansikka-kuohuviiniseos. Lopuksi mausta täyte sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. 

Lämmitä kattilassa kuohuviini ja lisää sen joukkoon liotetut liivatelehdet. Sekoittele kunnes kaikki liivate on sulanut. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan vatkaten. Kaada massa pohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla.


Kommentit

Suositut tekstit