Suklaajuustokakkua naistenpäivän kunniaksi


Naistenpäivä, mikä ihana tekosyy leipoa. Tällä kertaa anoppini oli ostanut muutaman levyn  polkasuklaata, ja ne odottivat käyttöä. Mietinnän jälkeen päädyin tekemään siitä juustokakkua, ja voi kuinka hyvää tästä tulikaan.

Pohja:
175 g dominokeksejä
50 g voita

Täyte:
4 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
400 g tuorejuustoa
250 g polkasuklaata (mikä tahansa muukin suklaa käy)
1/2-1 tl piparminttuaromia
4 liivatelehteä
3 rkl kahvia

Pinta:
4 Marabou dubbel nougat-patukkaa

Ohje:

Murskaa keksit muruksi ja lisää sulatettu voi muruseoksen joukkoon. Sekoita hyvin ja kumoa seos irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24 cm) ja tasoitele tasaiseksi. Suosittelen käyttämään reunakalvoa, tai leivinpaperi kaistaleita vuoan reunoilla. Pistä vuoka jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota ensin kerma vaniljasokerin kanssa kulhossa. Notkista tuorejuusto samalla sähkövatkaimella toisessa kulhossa. Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita hieman jäähtynyt sula suklaa tuorejuuston joukkoon vatkaimella. Kaavi tuorejuusto-suklaaseos kerman joukkoon ja sekoita vatkaimella. Mausta halutessasi piparminttuaromilla tai jollakin muulla aromilla.

Mittaa kattilaan kahvi ja lisää mukaan pehmenneet liivatteet. Lämmitä vain sen verran, että liivatteet sulaa. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada valmis täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Laita kakku jääkaappiin kolmeksi tunniksi.

Sulata neljä Marabou dubbel nougat-patukkaa pienessä kulhossa esim. mikrossa. Nougat palaa herkästi, joten pidä sitä silmällä ja sulattele varoen. Sitten kun patukat ovat sulaneet juoksevaksi, kaada seos kakun päälle ja varmista, että se on tasainen. Itse kallistelin ja hytkyttelin kakkuvuokaa kunnes olin tyytyväinen. Laita kakku takaisin jääkaappiin noin tunniksi. Koristele.



Kommentit

  1. Näyttää kyllä just täydelliseltä suklaajuustokakulta ♥ Ja koristelu on todella kaunis! Eniten kiinnitin huomiota kuitenkin tuohon sun nerokkaaseen oivallukseen, että oot sulattanu kakun päälle Dubbel Nougatteja! Ihan maailman paras idea! :D Se on kaikkien aikojen parasta suklaata mitä voi olla olemassa, huikee idea ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että kiitos! :) Haha no joo, en tiedä mistä se idea tuli, mutta kesken kaupassa käynnin ajatus siitä vaan iski, ja päätin sitten kokeilla :D Tosi tasainen pinta tuli, mutta kannattaa antaa kakun olla hetken huoneenlämmössä ennen leikkaamista, niin se sujuu helpommin. :) Itsekkin pidän sen mausta ♥

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit