Appelsiinikeksit


Nämä keksit ovat vähän kuin wilhelmiinakeksejä, mutta nämä ovat hieman mausteisempia versioita. Keksit ovat todella helppo ja nopea tehdä, ja niitä tulee monta kerralla. Ohjeen mukaan keksejä tulisi 60 kpl, mutta minä taisin tehdä aavistuksen isompia siivuja, kun sain aikaiseksi vähän päälle 40 kpl keksejä. Ohje on sokerileipuri Jenni Höijerin kirjasta.

Taikina:
200 g voita
2,3 dl sokeria
1 kananmuna
2 rkl tummaa siirappia
1 appelsiinin kuoriraaste
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta tai mantelijauhoja
0,5 dl mantelirouhetta
1,5 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Ohje:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin. Sekoita joukkoon siirappi ja appelsiinin kuoriraaste. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele niistä neljä tasapaksua tankoa. Laita vain kaksi tankoa pellille, jotta niillä on tarpeeksi tilaa levitä. Painele tankoja aavistuksen verran ja paista niitä uunista riippuen 10-15 min.



Leikkaa keksit heti uunista tultua haluamasi kokoisiksi siivuiksi. Koristele suklaalla.


Kommentit

Suositut tekstit