Lime-kookos-valkosuklaakeksit


Taas rupesi tekemään mieli tehdä keksejä. Mietin, että minkähänlaisia sitä tällä kertaa tekisi. Huomasin pöydällä olevat limet, jotka odottivat käyttöä ja sitten se iski mieleeni: lime-kookos-valkosuklaakeksit. Jo pelkkänä ajatuksena se kuulosti herkulliselta. Lime ja kookoshan tunnetusti passaavat hyvin yhteen, ja sitten kun siihen lisää vielä ihanan valkosuklaan, niin eihän niistä voi tulla muuta kuin hyviä. Rupesin etsimään netistä olisiko kukaan muu tehnyt aiemmin tällaisia, mutta en löytänyt yhtäkään ohjetta näillä kolmella maulla. No mutta eipä se mitään, otin vähän inspiraatiota kolmesta eri ohjeesta ja niistä ikäänkuin yhdistelin tämän ohjeen. Keksit ovat rapeita reunoilta ja sitkeitä keskeltä. 

Ohjeesta tulee 32 keksiä.

Taikina:
125 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 rkl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
2,5 rkl limen mehua
2 limen raastettu kuori
3 dl vehnäjauhoja
1-1 1/2 dl kookoshiutaleita
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
185 g valkosuklaata

Ohje:

Vaahdota voi ja sokerit kulhossa. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Pese limet huolella, raasta kuoret ja purista mehu, ja lisää ne vaniljauutteen kanssa taikinan joukkoon. Rouhi suklaa ja yhdistä kaikki kuivat aineet kulhossa. Kääntele taikinaan ensin kuivat aineet ja sitten lopuksi suklaa. Kääri taikina kelmuun ja laita se vartiksi pakkaseen.

Jaa taikina kahtia ja tee taikinoista kaksi pötköä. Minä leikkasin kummankin pötkön 16 osaan, mutta saat itse päättää minkä kokoisia keksejä haluat leikata. Laita leikatut kiekot esim. lautaselle ja laita lautanen pakkaseen puoleksi tunniksi. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

Riippuen keksien ja pellin koosta, voit laittaa 6-9 kiekkoa yhtä aikaa pellille. Kekseillä tulee olla tilaa levitä. Paista heti uunin keskiosassa 17-18 minuuttia. Jos teet isompia keksejä, paistoaikaa tulee pari minuuttia lisää. Keksit ovat valmiit, kun reunat alkavat hieman kovettua, mutta keskusta on vielä hyvin pehmeä. Keksit ovat alkuun melko hauraita ja pehmeitä, joten anna keksien jäähtyä ensin leivinpaperin päällä ritilällä, ennen kuin otat leivinpaperin pois. 

Kekseissä maistuu juuri sopivasti lime ja valkosuklaa, ja kookos tuli sellaisena hentona jälkimakuna. Laitoin kuvassa oleviin kekseihin 0,75 dl kookoshiutaleita, mutta korjasin niiden määrää ohjeeseen, sillä niitä voi näköjään laittaa enemmänkin. Kaikin puolin kekseistä tuli herkullisia ja ne katosivat hetkessä.


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit