Kinderpiirakka


Noniin, pitihän sitä nyt itsekin tehdä kinderpiirakkaa, kun sitä niin toivottiin. Ohjeen pohja on sitä tyyppiä, jossa kaikki vaan sekoitetaan keskenään kulhossa puukauhalla sekoittaen, helppoa ja nopeaa! Kreemin tekemiseen toki tarvitsee sähkövatkaimen, mutta sekin on hyvin nopea tehdä. Itse en tätä piirakkaa päässyt syömään meneillään olevan dietin takia, mutta kuulemma se oli ihan onnistunut tuotos. :) Alkuperäisen ohjeen löytää Tarun Taikakakut -blogista.

Taikina:
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
3 dl kiehuvaa vettä
300 g voita
4 kananmunaa

Kreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Kuorrute:
200 g maitosuklaata
25 g voita

Lisäksi:
Pari riviä valkosuklaata koristeluun


Ohje:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa keskenään. Sulata voi ja lisää kiehuva vesi sen joukkoon. Kaada vesi-voiseos kuiviin aineisiin ja sekoita puukauhalla tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon puukauhalla sekoittaen. Kaada valmis taikina syvälle leivinpaperoidulle pellille ja paista noin 30 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä kokonaan ennen kreemin laittamista.

Mittaa kaikki kreemin ainekset kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle. Laita piirakka kylmään suklaan sulatuksen ajaksi.

Sulata suklaa ja voi esim. vesihauteessa. Sulata myös valkosuklaa. Levitä maitosuklaa tasaiseksi kerrokseksi kreemin päälle ja vetele valkosuklaalla raitoja suklaan päälle. Itse laitoin valkosuklaan pursotinpussiin ja tein pienen reiän siihen, mutta kai tämän voisi tehdä myös lusikankin avulla. Marmoroi pinta hammastikulla edestakaisilla vedoilla. Anna pinnan jähmettyä.




Kommentit

Suositut tekstit