Mehevä sitruuna-manteli-mascarponekakku


Kun näin nämä sitruunat kaupassa, en vain voinut olla ostamatta niitä. Niiiin kauniita ja muistuttavat väriltään mitä ihaninta kesäaurinkoa. Muutenkin tykkään leipoa sitruunasta sen monipuolisuuden ja hyvän maun vuoksi. Olin jo kauan haaveillut sitruuna-manteli-ricottakakusta, mutta päätinkin lopulta laittaa ricottajuuston tilalle mascarponea, ja heureka! Tästä tuli todella hyvää ja mehevää, juuri kuten toivoinkin. ♥ ♥ 
Alkuperäisen ohjeen löysin i make cake -blogista, mutta muutenlin sitä vähän omanlaiseksi.



Taikina:
125 g huoneenlämpöistä voita
250 g sokeria (125 g + 125 g)
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 sitruunan kuoret raastettuna
4 kananmunaa
200 g mantelijauhoja
50 g vehnäjauhoja
250 g mascarponea
1 dl mantelilastuja pinnalle

Ohje:

Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 20-24 cm) leivinpaperilla sekä pohjasta että reunoilta. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Mittaa kolmanteen kulhoon huoneenlämpöinen voi, puolet sokerista (125g), suola ja sitruunoiden raastetut kuoret. Vaahdota kuohkeaksi ja lisää pikkuhiljaa keltuaiset joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää sitten joukkoon yhdistetyt jauhot ja sekoittele tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen mascarponekin taikinaan, ja sekoita hyvin.

Vaahdota valkuaiset ja lisää vähitellen toinen puolikas sokerin määrästä (125 g) joukkoon. Vatkaa marenkia niin kauan kunnes siihen ilmestyy sellaisia huippuja. Lisää vaahtoa taikinaan kolmessa erässä, varovasti käännellen.

Kun olet saanut kaiken marengin käänneltyä taikinan joukkoon, kaavi taikina vuokaan ja tasoita tasaiseksi nuolijalla. Ripottele kakun pintaan noin 1 desi mantelilastuja. Paista uunin keskitasolla 40-50 minuuttia, kunnes kakussa on kaunis kullanruskea väri. Kakku hyytyy ja jähmettyy vielä uunista oton jälkeen, joten ei haittaa jos se vähän hyllyy. Kakku kuitenkin jää hyvin meheväksi.

Huom. Anna kakun jäähtyä vuoassa, ennen kuin irrotat reunat. Kakku on parhaimmillaan täysin jäähtyneenä, mielellään seuraavana päivänä. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti!



Kommentit

Suositut tekstit