Kaura-banaanipannukakut ja Chia-siemenpannukakut


Nämä pannukakut ovat sekä herkullisia että täyttäviä. Molemmat ohjeet löysin Letut ja pannukakut kirjasta, jonka on kirjoittanut Lise Fickenhagen. Ihastuin kirjaan niin, että päätin lopulta ostaa sen omakseni.

Kaura-banaanipannukakut

Taikina:
3 kananmunaa
3 dl maitoa
2 dl maitorahkaa
2 kypsää banaania
3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(voita tai öljyä paistamiseen)

Ohje:

Vatkaa kananmunat, maito ja rahka kulhossa. Soseuta banaanit ja lisää se seoksen joukkoon. Sekoita jauhot, hiutaleet ja sokerit mukaan. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia ennen paistamista.
Paista taikinasta kauniin kullanvärisiä pannukakkuja paistinpannulla keskilämmöllä. Ohjeen mukaan tästä taikinasta tulisi 12 pientä ja paksuhkoa pannukakkua, mutta minä onnistuin kyllä jotenkin tekemään niitä enemmän. Se on varmaan vähän suhteellista, mikä on "pieni". Mutta ei se missään nimessä haitannut, että pannukakkuja tuli vähän enemmän kuin ohjeessa sanottiin, sillä ne olivat niin hyviä.


Chia-siemenpannukakut

Taikina:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl chia-siemeniä
1-2 rkl sokeria
1 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa
2 isoa kananmunaa
2 dl mantelimaitoa tai maitoa
(voita tai öljyä paistamiseen)

Ohje:

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa maito ja keltuaiset keskenään. Kaada munaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti, mutta huolellisesti. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinaan. Paista taikinasta pieniä paksuja pannukakkuja paistinpannulla keskilämmöllä.
Tämän ohjeen mukaan tästä taikinasta tulee noin 20 pannukakkua, ja se taisi suunnilleen pitääkin paikkaansa, muistaakseni. Pannukakut maistuivat niin hyviltä, ainakin jos tykkää kanelista ja kardemummasta. Vähän kuin olisi kanelipullaa syönyt pannukakun muodossa! Lisäksi pannukakkuihin pystyy kätevästi laittamaan chia-siemeniä, jos et aina jaksa tehdä smoothieita tai chia-siemen vanukkaita yms.

Jos joku ei tiedä mitä chia-siemenet ovat, niin lyhyesti sanottuna se on eräänlaista "superfoodia", joka oikeasti on terveellistä. Pienissä tummissa siemenissä on suuria määriä erilaisia ravinteita sekä kuitua, proteiinia ja hyviä rasvoja. Muistaakseni sana "chia" tarkoittaakin voimaa. Yksistään näillä siemenillä ei tietenkään pärjää, mutta on se hyvä pikku lisä terveydelle. Joten miksipä niitä ei aina silloin tällöin söisi, vaikkapa sitten pannukakkujen muodossa! :)

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit