Mustapekan kasvispiirakka


Tämä piirakka ei ole minun tekemäni, mutta pääsin kuitenkin sitä syömään tässä yksi päivä. Ohje on yksinkertainen, mutta ehkä juuri siksi niin hyvää. Less is more.
Alkuperäinen ohje löytyy vuonna 2008 julkaistusta lehdestä, joten pientä historian havinaakin oli ilmassa, kun tätä piirakkaa kymmenen vuoden tauon jälkeen valmistettiin. Mielestäni piirakka oli niin hyvän näköinen ja mainion makuinen, että halusin sen tänne blogiin kirjoittaa.

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1/2 pkt perunasosejauhetta (210 g paketti)
1 dl 4-viljan hiutaleita
2 tl leivinjauhetta
150 g leivontamargariinia
1 dl juustoraastetta
1/2 dl vettä

Täyte:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
1 rkl öljyä
1 pkt mustapekkajuustoa (100 g)
1/2 tl suolaa
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa

Ohje:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita pohjan kaikki kuivat aineet keskenään. Nypi sekaan kylmä kuutioitu voi. Sekoita joukkoon juustoraaste. Lisää lopuksi vesi joukkoon nopeasti sekoittaen. Taputtele taikina voidellun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Kuori ja hienonna täytteen sipulit. Kuori porkkanat ja raasta ne sekä kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kuullota kasviksia, kunnes niistä irtoava neste on lähes haihtunut. Lisää joukkoon paloiteltu mustapekkajuusto. Mausta suolalla ja anna seoksen hieman jäähtyä.

Sekoita kananmunat ja kerma keskenään kulhossa. Kaada seos kasvisten joukkoon, sekoita ja kumoa täyte pohjan päälle. Paista uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit