Mustikka-sitruuna pannacotta


Tämän ohjeen suunnittelin viime vuonna koulussa yhdellä kurssilla. Pannacotta oli hyvän makuista ja juuri sopivat hytkyvää.

Pannacotta:
2 dl täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
vajaa 1 dl sokeria
1/2 vaniljatanko
3 kpl liivatelehtiä
4 dl pakastemustikoita
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunan mehua

Ohje:

Pistä liivatteet likoamaan. Sulata mustikat kulhossa, soseuta ne ja laita sivuun odottamaan. Mittaa kattilaan maito, kerma, sokeri ja vaniljatangon kaavitut siemenet. Lisää myös itse vaniljatanko joukkoon. Kiehauta ja kaada seos kulhoon siivilän läpi.

Ota pieni tilkka kermaseosta takaisin kattilaan ja sulata liuenneet liivatteet siihen. Kun kaikki liivatteet ovat sulaneet täysin, kaada liivateseos ohuena nauhana pannacottaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Pistä mustikkasose siivilän läpi massan joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu. Sekoita hyvin ja kaada pannacotta silikoonivuokiin tai vaikka laseihin. Pistä pannacotat jääkaappiin hyytymään.

Kommentit

  1. Kuulostaa herkulliselta! :) Ja on muuten ehkä kaunein jälkkäriannos, mitä oon koskaan nähnyt ♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit