Yrttiset feta-sipulihyrrät


Nämä mehevät yrttihyrrät täytetään paistetulla sipulilla ja fetajuustolla. Näitä voi tarjota joko aamupalalla, välipalalla, keiton kanssa, piknikillä, brunssilla, vaikka missä! Täytteissäkin voi helposti soveltaa ja tehdä muutoksia. Minulla esimerkiksi tuli heti mieleen, että ensi kerralla kun teen näitä, voisin lisätä joukkoon timjami-voissa paistettuja sieniä - nam! Ohje on kuusi vuotta vanhasta Leivotaan -lehdestä.

Pohja:
50 g hiivaa
5 dl vettä
 2 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
noin 12 dl moniviljasämpyläjauhoja

Täyte:
5 pienehköä sipulia
200 g fetajuustoa

Ohje:

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sitten hunaja, öljy, suola ja yrtit, sekoita. Lisää joukkoon vähitellen jauhot ja alusta taikinaa hetki. Anna kohota peitettynä 45 minuuttia.

Silppua täytteen sipuli ja kuullota sitä hetki, älä ruskista. 

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Pistä muffinipellille valmiiksi vuokia.

Alusta kohonnutta taikinaa jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikinoista ohueksi levyksi, noin 1 cm paksuiseksi. Levitä levyn päälle puolet sipulista ja fetasta. Rullaa taikina rullaksi kääretortun tapaan. Leikkaa se sitten paloiksi, itse leikkasin 12 osaan. Toista sama toiselle taikina palalle.

Laita palat leikkauspinta ylöspäin kevyesti voideltuihin ja jauhotettuihin muffinivuokiin (nyt vasta tajusin, että itse unohdin voidella ja jauhottaa vuoat. Hyrrät kyllä irtosivat vuoista, mutta osa jäi vähän kiinni, tosin meitä se ei kyllä haitannut). Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.

Voitele hyrrät vedellä ja ripottele päälle vielä kuivattua oreganoa. Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.



Kommentit

  1. Apua miten ihanan näkösiä!! Kaipaan aina tämmösiä ihania pieniä suolasia leivonnaisia, vaikka harvoin tuleekaan suolasta leivottua :) Mutta nää on tosi houkuttelevia, sipuli ja feta on ihan parasta ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Nämä kyllä ovat ihania ja mikä parasta hyvin helppoja tehdä :) Täytteitäkin voi mielikuvituksen mukaan muokkailla, mutta tosiaan tuo sipulin ja fetan yhdistelmä on aika bueno ♥

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit