Broileri-kookospiirakka


Tämä kanapiirakka syötiin sellaisella vauhdilla, etten kerennyt ottamaan kuin palakuvan. 😄 Hyvää tämä totisesti olikin, ainakin jos tykkää vähän mausteisesta piirakasta. Ohje on otettu ylös leivotaan -lehdestä.

Pohja:
200 g vehnäjauhoja
100 g voita
1 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
300 g broilerin rintafileetä
1 punainen paprika
1/2 kesäkurpitsa
1 sipuli
2 rkl öljyä
2 tl curryjauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
400 ml kookosmaitoa
3 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
2 tl suolaa

Pinnalle:
1/2 dl juustoraastetta

Ohje:

Nypi kylmän kuutioidun voin sekaan jauhot ja suola. Kun seos on murumaista, kaada joukkoon kylmä vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kelmutettuna hetkeksi jääkaappiin.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Suikaloi broileri ja kasvikset. Paista kasviksia hetki pannulla ja siirrä ne sivuun jäähtymään. Kaada samalle pannulle hieman öljyä ja mausteet. Anna niiden paistua pannulla hetki, lisää sitten broilerit. Broilerin ei tarvitse kypsyä täysin, sillä se kypsyy vielä uunissakin. 

Sekoita kulhossa keskenään kookosmaito, kananmunat, juustoraaste ja suola. Ota taikina pois jääkaapista ja kauli siitä ympyrän muotoinen levy. Voitele piirakkavuoka (halk. 28-30 cm) ja nosta piirakka taikina siihen. Painele taikina tiiviisti vuokaan. 

Kippaa kasvikset ja broileri pohjan päälle, ja lisää lopuksi täytteiden päälle kookosmaitoseos. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia.

Piirakan voi tarjoilla sellaisenaan tai jonkin hyvän salaatin kera.

Kommentit

Suositut tekstit