Raparperipiirakka


Tätä raparperipiirakkaa on vain ihan pakko tehdä aina kun saa kesän ensimmäiset raparperit käsiin. Piirakka on tehty Maisemakahvilan raparperipiirakka -ohjeen mukaan. En malta odottaa, että saataisiin enemmänkin raparperiä, se on niiiin hyvää. 💚

Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

Pohja:
2/3 muruseosta
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
1l raparperipaloja
2 tlk rahkaa (itse käytin 1 maustamaton 1 mansikkarahkaa)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
1/3 muruseosta

Ohje:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Mittaa kulhoon muruseoksen kuivat aineet ja lisää joukkoon sula voi, sekoita. Ota toiseen kulhoon 1/3 seoksesta sivuun. Lisää 2/3 muruseokseen piimä ja kananmuna, sekoita. Kaada taikina syvälle leivinpaperoidulle pellille ja levitä tasaiseksi (helpointa jauhotetuilla käsillä).

Pilko raparperia litran verran. Ripottele palaset pohjan päälle. Yhdistä kulhossa rahkat, kananmunat ja sokerit. Kaada seos raparperien päälle. Ripottele pinnalle lopuksi jäljellä oleva muruseos.

Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneenä.

Kommentit

  1. Minun raparperit on vissiin vähän varjossa kun ovat vielä sen verran pieniä. Innolla jo odotan et pääsen tekeen raparperipiirakkaa, se on ihan parasta! 😀

    VastaaPoista
  2. Joo niissä on yllättävän paljon eroja riippuen siitä missä ne kasvaa :) Mä olen kanssa odottanut kuin kuuta nousevaa tätä raparperi aikaa ❤

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit