Pizzapohja



Pizza, monen suosikki ruoka. Tykkään käyttää pohjassa Hungry Chef 00-pizzajauhoja, mutta kyllä se muillakin 00- jauhoilla onnistuu. Ohjeesta tulee neljä keskikokoista tai kolme vähän isompaa pizzaa.

Taikina:
500 g 00-pizzajauhoja
6 g kuivahiivaa
3,5 dl vettä (42 asteista)
1,5 tl suolaa
Ripaus sokeria
0,5 dl oliiviöljyä

Ohje:

Mittaa kulhoon vesi ja sekoita siihen hiiva, anna olla viitisen minuuttia. Sekoita sitten joukkoon jauhot, suola, sokeri ja öljy. Vaivaa taikinaa 10-15 minuuttia. 

Kippaa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se neljään tai kolmeen saman kokoiseen osaan. Ripottele leivinpaperoidulle pellille jauhoja tai mannaryynejä. Pyörittele taikinapaloista pallot ja laita ne pellille. Kohota peitettynä vähintään tunti, itse kohotin tällä kertaa kaksi tuntia.

Laita uuni lämpenemään noin 230 asteeseen. Kauli tai venytä käsin taikinapallot pohjiksi ja täytä haluamallasi tavalla. Paista uunin keskitasolla suunnilleen 10-15 minuuttia, tai kyllä sen sitten näkee kun pizza on valmis. :)








Kommentit

  1. Noita jauhoja on nyt kyllä niin paljon kehuttu, että pitääköhän sitä itsekkin niitä vihdoin ostaa ja kokeilla :D Huippuherkullisen näköistä pitsaa oot tehnyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, ei voi muuta kuin suositella :) Kiitos! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit