Suklaa-britakakku

 


Britakakku on ihana yhdistelmä kakkupohjaa, rapeaa marenkia ja kermaista täytettä. Makuyhdistelmiä on monia, mutta tällä kertaa tein suklaisen version tästä kahvipöydän klassikosta.


Pohja:

125 g voita

1 dl sokeria 

2 keltuaista

1 1/2 dl vehnäjauhoa

2 rkl tummaa leivonta kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta 

1 dl maitoa


Marenki:

3 valkuaista

150 g sokeria 

1 1/2 rkl tummaa leivonta kaakaojauhetta 

1/2 tl balsamiviinietikkaa tai punaviinietikkaa 

N. 1 1/2 dl mantelilastuja


Täyte:

3-4 dl kermaa

2 rkl sokeria


Lisäksi:

Väliin tuoreita marjoja


Ohje:

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää niitä vähitellen taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Kaavi valmis taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (halk. 23 cm).

Vatkaa valkuaiset marenkia varten vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan. Kun olet lisännyt kaiken sokerin, vatkaa marenkia vielä hetki. Valmis marenki on sileää, jämäkkä ja kiiltävää. Lisää marenkiin balsamiviinietikka ja kaakaojauhe nuolijalla käännellen. Kaavi marenki kakkupohjan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 180 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.



Anna kakun jäähtyä täysin. Halkaise jäähtynyt kakku kahtia. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, mausta sokerilla. Levitä kermavaahto pohjan päälle. Lisää päälle tuoreita marjoja, itse käytin tällä kertaa vadelmia ja mansikoita. Aseta kansi täytteiden päälle. Halutessa kakun pinnankin voisi koristella, mutta päätin tällä kertaa jättää sen ihan paljaaksi.




Kommentit

Suositut tekstit