Kaali-jauhelihapiirakka


Ah rakastan kaaliruokia yli kaiken 💗 Kaalikeitto, kaalilaatikko, kaalikääryleet, kaalipiirakka... kaikki yhtä ihania. Suolaiset piirakat on muutenkin niin hyviä ja monipuolisia. Niitä voi syödä aamupalaksi, välipalaksi, lounaaksi, iltapalaksi - you name it! Mutta pidemmittä puheitta, tässä on resepti :) 


Taikina:

200 g kermaviiliä

150 g voita

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

suolaa


Täyte:

1 pieni kaali (arviolta 500g)

250 g naudanjauhelihaa

1 iso sipuli tai 2 pientä sipulia

Pari nokaretta voita pannulle

1 lihaliemikuutio

1 dl vettä

2 rkl siirappia

meiramia, suolaa & pippuria maun mukaan

Voiteluun: kananmuna


Ohje:


Yhdistä pehmeä voi kermaviilin kanssa, sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot, leivinjauhe ja pieni ripaus suolaa joukkoon nopeasti sekoittaen. Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin odottamaan.

Hienonna kaali ja sipuli. Kuullota voissa isossa pannussa tai kattilassa. Lisää joukkoon vesi, liemikuutio, siirappi ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes kaali on pehmeää. Muista tarkistaa täytteen maku, lisää mausteita tarvittaessa. 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan, ja kauli kumpikin osa mahdollisimman saman kokoisiksi levyiksi jauhoitetulla pöydällä. Nosta ensimmäinen taikinalevy leivinpaperoidulle pellille. Kaavi jäähtynyt täyte päälle, ei aivan reunoja myöten. Voitele reunat kananmunalla ja nosta päälle toinen taikinalevy, painele reunat kiinni haarukalla. Voitele kansilevy kananmunalla ja pistele siihen muutama reikä haarukalla. Paista uunissa noin 20-30 minuuttia, tai kunnes piirakka on kypsä.

Kommentit

Suositut tekstit