Muna-riisipasteijat

 


Mallia tähän ohjeeseen otin hyvin pitkälti Kinuskikissan blogista, mutta täytteestä tein hieman erillaisen. Ja voi että näistä tulikin hyviä, ehdottomasti hyvä lisä omaan luotto reseptikansioon!

Taikina:

250 g rahkaa

250 g voita

4 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa


Täyte:

4 kananmunaa

1 dl puuroriisiä

n. 100 g valkosipuli-yrtti tuorejuustoa

1 dl juustoraastetta

suolaa ja pippuria


Voiteluun: 

Kananmuna


Ohje:

Sekoita pehmeä voi ja rahka keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kuivat aineet nopeasti sekoittaen. Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin odottamaan.

Keitä täytettä varten kananmunat ja puuroriisi kypsiksi (eri kattiloissa). Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin kulhossa, siirrä sivuun odottamaan. 

Kauli taikina jauhoitetulla pöydällä levyksi ja ota siitä muotilla palasia. Kinuskikissan sivulla näkyy miten saa tehtyä suorakulmion mallisia pasteijoita, mutta itse halusin tällä kertaa tehdä puolikuun mallisia pasteijoita. Laita täytettä taikinakiekkojen päälle niin, jotta reunoille jää tilaa. Kostuta reunat kevyesti vedellä, niin taikina tarttuu paremmin kiinni. Painele reunat kiinni haarukalla. Voitele pasteijat kananmunalla.



Paista pasteijoita 220 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Valmiit pasteijat tunnistaa kauniin kullanruskeasta väristä. 💖

Kommentit

Suositut tekstit