Kahvi-suklaapavlova


Suklaapavlova pohja, itsetehdyllä kahvi-kinuskikastikkeella maustettua kermaista täytettä ja Maltesers karkkeja - Yes please! Tästä tuli niin hyvää 😍 Jos tykkäät kahvin ja suklaan yhdistelmästä, niin voin luvata että tykkäät myös tästä pavlovasta.


Pavlova pohja:

4 kananmunan valkuaista (itsellä oli L koon munia)

200 g sokeria

2 tl maizenaa

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

n. 1/2 - 1 tl balsamietikkaa tai punaviinietikkaa


Täyte:

4 dl kermaa

1-2 rkl sokeria

1 dl kahvi-kinuskikastiketta


Kahvikinuskikastike:

2 dl vahvaa kahvia tai espressoa

2 dl sokeria

1 dl kermaa


Ohje:

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, ja lisää sokeri vähitellen joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan. Sitten kun olet lisännyt kaiken sokerin, vatkaa marenkia vielä hetki. Valmis marenki on kiiltävää, sileää ja jämäkkää. Lisää joukkoon maizena, balsamietikka ja kaakaojauhe nuolijalla käännellen. Tee marengista kaksi ympyrää leivinpaperoiduille pelleille. Koita saada marenkiympyröistä mahdollisimman saman kokoiset, jotta ne kypsyy tasaisesti.

Kun laitat marengit uuniin, laske uunin lämpötilaa heti 150 asteeseen. Paista 40 minuuttia, jonka jälkeen voit laskea lämpötilan 100 asteeseen, paista vielä 15 minuuttia. Tämän jälkeen voit sammuttaa uunin, anna marenkien olla vielä jälkilämmössä toiset 15 minuuttia. Ota pavlova pohjat ulos huoneenlämpöön jäähtymään.

Valmista kastike keittämällä kahvia, sokeria ja kermaa kattilassa. Itse otin aikaa siten, että kun seos alkoi kuplien kiehumaan, keittelin sitä 20 minuuttia koko ajan sekoitellen. Kastike paksuuntuu vielä jäähtyessä. 



 Sitten kun kastike on jäähtynyt, voit vatkata kerman kevyeksi vaahdoksi ja lisätä sen joukkoon 1 dl kahvi-kinuskikastiketta. Sekoita tasaiseksi. Nosta toinen pavlova pohjista tarjoilulautaselle. Kaavi puolet täytteestä sen päälle ja valuta täytteen päälle lisää kinuskikastiketta. 

Nosta toinen pohja päälle ja toista sama prosessi. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti. ✨

Kommentit

Suositut tekstit