Porkkanakakku

 


Aijai kyllä maistuu hyvälle pitkästä aikaa porkkanakakku 💖 Mulla välillä tökkii porkkanakakuissa se kuorrute, kun ne on aina enempi tai vähempi aika raskaita syödä. Mutta tässä kakussa mulla on kuorrute vähän erillainen; kevyempi, samettisen pehmeä ja ennen kaikkea herkullisen makuinen. Suosittelen kokeilemaan jos sinullakin vähän tökkii se perinteinen kuorrute johon tulee todella paljon voita.


Pohja:

300 g porkkanoita

4 kananmunaa 

2 dl sokeria

1 dl fariinisokeria 

1 tl vaniljasokeria, vaniljauutetta tai vaniljatahnaa 

5 dl vehnäjauhoa 

2 tl leivinjauhetta 

0,5 tl suolaa

2 tl kanelia 

n. 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää 

70 g rouhittuja pähkinöitä (itse käytin hasselpähkinää ja saksanpähkinää)

2 dl rypsiöljyä 


Kuorrute:

3 dl kermaa 

400 g tuorejuustoa 

75 g pehmeää voita 

3 1/4 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria, vaniljauutetta tai vaniljatahnaa


Ohje:

Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa kananmunat, sokerit ja vanilja vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon, lisää sitten myös pähkinät, porkkanaraaste ja öljy. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa irtopohjakakkuvuoan pohja (halk. n. 23-24cm) leivinpaperilla ja voitele + jauhota reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla 50 minuuttia, tai kunnes kypsyyttä testatessa tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä täysin.



Kuorrutetta varten vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi, huoneenlämpöinen tuorejuusto ja vanilja keskenään sekaisin. Lisää tomusokeria joukkoon vähitellen koko ajan vatkaten. Kun kaikki sokeri on lisätty, vatkaa kuorrutetta vielä 2 minuuttia. Kääntele kermavaahto tuorejuuston joukkoon kahdessa erässä.

Halkaise kakkupohja kahtia, levitä puolet kuorrutteesta väliin ja loput pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti.



Kommentit

  1. Hei, löysin tänään blokisi ja olen aivan hullantunut. Haluaisin kokeilla kaikkia heti ja varsinkin päästä maistamaan. Kiitos ihanasta blokistasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihana kuulla! Tällaisten kommenttien lukeminen lämmittää aina mieltä ❤️ Iloisia leivonta hetkiä sinulle.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit