Itsetehdyt joulutortut

 


Viime jouluna en saanut joulutorttuja, mutta tänä vuonna päätin etten jää ilman. Taikina ja luumumarmeladi tuli tehdä itse, mutta oli kyllä täysin sen vaivan arvoista. Näistä tuli aivan ihania. ❤❤

Taikina:

5 dl kermaa 

500 g voita

2 kananmunaa 

2 tl leivinjauhetta 

1 litra vehnäjauhoa 


Luumumarmeladi:

500 g kuivattuja luumuja

1 dl sokeria

2 1/2 dl vettä

Ripaus vaniljasokeria 


Ohje:

Luumumarmeladi kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, vaikka edellisenä iltana. Lisää kaikki marmeladin raaka-aineet kattilaan, kiehauta seos ja anna luumujen kuplia kannen alla miedolla lämmöllä noin 20-25 minuuttia. Soseutta luumut sileäksi sauvasekoittimella. Anna hillon jäähtyä huoneenlämmössä ennen kuin laitat sen jääkaappiin.

Vatkaa kerma, voi ja kananmunat kaikki erikseen, ja yhdistä vaahdot keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon jauhot ja leivinjauhe, alusta taikinaa hetken ajan. Anna taikinan levätä pakastimessa kelmutettuna 1 tunnin ajan.

Tunnin jälkeen leikkaa taikina puoleksi, laita toinen puolikas takaisin pakkaseen. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa taikinalevystä neliön mallisia paloja ja muotoile niistä haluamasi muotoisia torttuja.




Paista 210 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, tai niin kauan kun torttujen pintaan tulee kevyt kullanruskea väri. Jäähdytä ja ripottele tomusokeria pintaan.

Halutessasi voit jättää toisen taikinan puolikkaan pakkaseen kelmutettuna odottamaan seuraavaa leipomis kertaa.


Kommentit

Suositut tekstit